About

CoachingsTraject

STRONG ALONE, STRONG TOGETHER

Het

Verhaal123Coaching staat voor vertrouwen, respect & vriendschap


Op 12 maart 2012 (12 3 12) overleed onverwacht mijn beste vriend en professionele steun en toeverlaat Adelain R. op zijn werkplek. Hij was slechts 48 jaar en liet hij een vrouw en 2 dochters achter.


Zijn jarenlange werkervaring, als zelfstandige, als in het bedrijfsleven inspireerden velen mensen en klanten. Hij kon, op coachende wijze leiding geven aan medewerkers en bedrijven waar hij werkte steeds met oog op de groei voor mens en organisatie.


Adelain zijn passie voor mensen werkte aanstekelijk op ieder die met hem samenwerkte. Zo is 123coaching ontstaan om de energie, wilskracht en klantgerichtheid die hij uitstraalde, te delen. Net als Adelain geloof ik in de krachten en talenten die wij als mensen bezitten om het beste in ons naar boven te halen en elke uitdaging aan te kunnen!

“Man cannot discover new oceans unless he has the courage to lose sight of the shore.”

HOE WE SAMEN AAN DE SLAG GAAN


In het coachingstraject gaan we verschillende fases door. Eerst zal de uitdaging worden verkend, dan worden de opties bekeken en ten slotte omgezet naar actie.


De volgende thema’s kunnen aanbod komen:


*Persoonlijk leiderschap

*Team performance & dynamiek

*Effectieve communicatie

*Conflict management

*Loopbaan oriëntatie / studie begeleiding

*Zelf ontplooiing & zelfrealisatie

*Werkdruk verlichting

*Time management

*Relatieproblematiek

INTAKE


Elk coachingstraject begint met een intakegesprek. Het intakegesprek is het eerste coachingsgesprek en verkent de mogelijkheden voor coaching tussen coach en cliënt. Eventuele vragen over de coaching worden beantwoord en de doelstelling wordt verkend en vastgesteld:

wat wil je bereiken,

wat wil je dat de coaching je op levert?

Met die doelstelling gaan we vervolgens aan de slag.

ANALYSE


Elk traject begint met een zelfanalyse. Te vaak hebben we te weinig oog voor iemands persoonlijkheid en drijfveren en zijn we te veel gericht op harde kenmerken als genoten opleiding en functie. Studies tonen aan dat het eigenlijk andersom zou moeten zijn. Daarom ontdekken we samen wat iemand beweegt, wat iemands persoonlijkheid is, welke waarden of leiderschapstijl het beste bij hem of haar past.

ONTWIKKELEN


 Tijdens het coachings, trainings of teamontwikkelings -traject besteden we aandacht aan de verschillende ontwikkelingslagen tegelijk: persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling, organisatieontwikkeling en maatschappijontwikkeling. Elke activiteit bij jou, een andere persoon of team draagt bij tot een duurzame groei en zelfontplooing.

ACTIE


Zonder actie komen je doelen niet uit. Zet jezelf, je partner of je team in beweging. Een coach is je klankbord, een sparringspartner, inspirator en een rots in woelige tijden. Samen gaan we uit om het beste van jezelf te geven en door te zetten. We ontdekken jouw ritmte en bouwen een cadans. Actie, meten, vervolgstappen en resultaat.

“Het succes van iemand meet je niet aan hoe hoog hij klimt, maar aan hoe hoog hij weer opveert als hij de bodem raakt.”

De klanten die 123coaching hebben gecoacht geven aan dat ze beter communiceren en (samen)werken, meer energie hebben en zich prettiger en meer in balans voelen.

 

Onze klanten gaan voor meer inzicht in zichzelf en hun competenties. Ze willen effectiever communiceren, sterker staan in hun functie en de rollen die zij vervullen en beter omgaan met hun energie, werkdruk, stress en de balans privé-werk.


Organisaties komen bij 123coaching omdat ze resultaatgericht willen werken aan het professionaliseren van hun mensen. Ze geloven in de waarde van het ontwikkelen van hun medewerkers en ze kennen de waarde van burn-out preventie en goede begeleiding bij het aangaan van een nieuwe en zwaardere functie of rol. Zo halen ze het beste uit zichzelf en hun mensen.

De teams en professionals die kiezen voor 123coachIng werken hard. Ze hebben een hart voor hun vak en doen de dingen graag goed en effectief. Ze hechten belang aan persoonlijke ontwikkeling en groei. Ze willen optimaal presteren en weten dat dat vergt dat ze goed communiceren én voor zichzelf zorgen. Maar tussen weten, voelen én doen zit soms een kloof. Die helpen wij overbruggen.

 

123coaching verzorgt professionele coaching gericht op:

Het versterken van de persoonlijke effectiviteit en persoonlijk leiderschap;

Het ontwikkelen van competenties en het sterker inzetten van talenten;

Prettig en effectief communiceren en het verbeteren van de onderlinge samenwerking;

Werk-privé in balans en burn-out preventie.

123COACHING ONTDEKKEN